5 IPHONE TIPS

werepairall
28 december 2020 3 MIN LEZEN

Heb je zelf ook wel eens het probleem dat je een verhaal aan het typen bent naar je vrienden of vriendinnen, je leest het even snel door en shit…. Je ziet wat spelfouten maar geen zin om het helemaal opnieuw te typen. Daar is een oplossing voor! Houdt de spatiebalk dan ingedrukt en je kunt de cursor verplaatsen naar de gewenste plek en de typfout verbeteren. Hieronder volgen nog 5 andere iPhone tips.

Tip 1: Zelf trilpatroon maken
Wist je dat je zelf een trilling kan maken geheel naar eigen wens? Zodat je al je vrienden jaloers kan maken wanneer je nieuwe appjes of een telefoontje binnen krijgt. Hiervoor ga je naar Instellingen -> Horen en voelen -> Beltoon of Sms-toon -> Trillen -> Maak nieuwe trilling. Vervolgens kun je hier een eigen trilpatroon aanmaken.

Tip 2: Meerdere foto’s maken
Wil je geen moment missen als je foto’s maakt? Er is een simpele tip om meerdere foto’s achter elkaar te schieten. Open je camera, druk de schietknop in en houd deze ingedrukt. De camera blijft nu meerdere foto’s achter elkaar maken. Zo kan je altijd de beste foto achteraf uitkiezen.

Tip 3: Schudden om je teksten te verwijderen
Je hebt het vast wel eens mee gemaakt, je bent bezig met typen of let even niet op en je krijgt ineens een melding met ‘Herstel typen’. Deze melding heeft een belangrijke rol. Door op Herstel te drukken wordt het laatst stukje tekst verwijderd en kun je opnieuw foutloos beginnen. Heb je per ongeluk op herstel geklikt dan schud je weer met je iPhone en krijg je nogmaals de melding alleen nu met ‘opnieuw’. Zodra je daarop klikt, verschijnt het stukje tekst weer dat hiervoor was verwijderd.

Mocht je dit irritant vinden, dan zou je deze optie via je instellingen kunnen uitschakelen. Dit doe je als volgt: Instellingen -> Toegankelijkheid -> Aanraken -> Herstel door schudden uitzetten.

Tip 4: Foto’s maken: Zet je raster aan
Je zult je wel afvragen waarom het nuttig is om je raster aan te zetten, hiermee zorg je ervoor dat de horizon altijd recht is. Verder kan het raster je ook helpen met de compositieregel, genaamd de regel van derden. Even een korte uitleg:
Als je een foto maakt, maak je die meestal met het aandachtspunt in het midden. Dit zorgt voor een standaard foto. Hoe de regel van derden werkt is als volgt:

Het onderwerp van je foto moet terechtkomen op een van de punten waar de lijnen samen komen van het raster. Door dit te gebruiken worden foto’s aangenamer en ze komen vele malen professioneler over.
Dit zet je aan door Instellingen -> Camera -> Raster aanzetten.

Tip 5: Rekenmachine
Hier volgt de laatste iPhone tip. Mocht je de rekenmachine vaak gebruiken op je telefoon, dan kan deze simpele truc erg van pas komen. Zodra je een fout maakt in je som, verwijder je vaak direct de hele som. Maar zodra je naar links of rechts veegt op het gedeelte waar de cijfers komen te staan, verwijdert het laatste cijfer dat je hebt ingedrukt.

Meer informatie

In deze blog heb je 5 iPhone tips gelezen. Hopelijk heb je er wat aan gehad. Heb je zelf een tip die we nog niet hebben besproken? Neem gerust contact met ons op. Wellicht dat we jouw tip meenemen in een volgende blog. Mocht je toch op zoek zijn naar meer informatie, neem dan gerust een kijkje op onze reparatiepagina. Of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?