DE NIEUWSTE IOS 14 UPDATE

werepairall
28 december 2020 3 MIN LEZEN

Je zult het vast wel gemerkt hebben, sinds 16 september 2020 is de nieuwe IOS 14 update van IOS te downloaden. Een uitgebreide update met veel nieuwe features die je telefoongebruik vele malen makkelijker maakt. Na onze blog over 5 iPhone tips (die lees je hier.) Bespreken we nu de handigste tips van de nieuwe IOS 14 update!

Zelf widgets toevoegen

Misschien is dit wel het leukste en interessantste aan de nieuwe IOS 14 update. Hiermee kan je namelijk direct vanaf je beginscherm nieuwe widgets toevoegen. Zo kan je in een oogopslag zien wat je banksaldo is, wat er in je agenda staat, wat het weer wordt of nog sneller je Spotify bedienen.

Om deze functie te kunnen gebruiken van de nieuwe IOS 14 update, doe je het volgende:

 1. Houd je vinger wat langer op het scherm
 2. Wacht tot de app-icoontjes gaan wiebelen
 3. Klik linksboven op het plusje
 4. Klik de widget aan die je wilt gebruiken
 5. Sleep de widget naar de juiste positie
 6. Klik op Gereed

Widgets stapelen

Door deze nieuwe IOS 14 update kun je nu zelfs meerdere widgets bundelen tot één widget. Hierdoor kun je de widgets stapelen, dat zorgt voor een overzichtelijk beeld.

Om een widget-stapel aan te maken is het belangrijk om te weten dat dit alleen kan voor widgets met dezelfde afmetingen. Het stapelen gaat als volgt:

 1. Ga naar je beginscherm
 2. Veeg van links naar rechts tot je de widgets ziet
 3. Houd je vinger op een widget tot deze gaat wiebelen
 4. Sleep een widget op een andere widget met dezelfde afmetingen
 5. Herhaal dit als je meerdere widgets wilt stapelen

Compacte telefoonmelding

Sinds de nieuwe IOS 14 update, is er eindelijk een einde aan gekomen aan die vervelende scherm opvullende meldingen. Je kent het vast wel, je bent even bezig op je telefoon of stuurt een belangrijk whatsappje naar iemand, opeens word je gebeld en verschijnt er per direct een melding die je hele telefoonscherm opvult.

Zodra je iPhone is ontgrendeld en je ontvangt een telefoonoproep zal er een kleine telefoon-melding bovenaan het scherm verschijnen.

Snel oproepen negeren

Heb je een vervelende buurman? Even geen zin in die vriend of vriendin die belt? Via de compacte telefoonmelding kun je nu een oproep negeren met een trucje. Veeg de melding omhoog om de telefoonoproep te negeren. Dat zorgt ervoor dat de beller niet meteen je voicemail krijgt, dat gebeurt wel als je op de rode knop drukt. Deze truc zorgt er dus voor dat het lijkt alsof je de oproep niet hebt gehoord.

Mocht je de volledige schermopvulling juist fijn vinden dan kun je dit gemakkelijk in de instellingen weer aanpassen, dat gaat als volgt:

 1. Ga naar instellingen
 2. Scrol naar beneden tot Telefoon
 3. Klik erop en ga naar Inkomend
 4. Klik Schermvullend aan

Op deze manier zijn de instellingen weer als hoe het vroeger was.

Oranje of groene stip

Deze update heeft eigenlijk een hele belangrijke functie voor je eigen veiligheid.

Het is je misschien wel eens opgevallen dat er soms rechtsboven een oranje of groene stip verschijnt. Dit heeft alles met je privacy te maken. Het gekleurde bolletje is een waarschuwing dat de camera of microfoon van je iPhone wordt gebruikt.

Groene stip: een IOS-app maakt gebruik van je camera
Oranje stip: een IOS-app maakt gebruik van de microfoon

 Meer informatie

In deze blog heb je nieuwe functies gelezen over de nieuwe IOS 14 update. Hopelijk heb je er wat aan gehad. Mocht je toch op zoek zijn naar meer informatie, neem dan gerust een kijkje op onze reparatiepagina. Of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?