HOE MILIEUBEWUST BEN JIJ?

Milieubewust opladen, smartphone, batterij
werepairall
24 maart 2021 3 MIN LEZEN

Inmiddels leven we in 2021 waarin milieubewust leven steeds een grotere rol speelt. De meeste mensen scheiden hun afval al. Maar omtrent smartphone gebruik denken de meesten niet bepaald milieubewust, jij wel? In deze blog kun je een paar tips en wat informatie lezen over milieubewust omgaan met je smartphone of laptop. 

Milieubewust opladen

Milieubewust denken begint eigenlijk al bij de aankoop maar vooral bij gebruik. Hoe jij omgaat met je smartphone is van groot belang bij milieubewust zijn. Over de aankoop gaan we het later in deze blog hebben. Om te beginnen gaan we kijken naar hoe jij je telefoon oplaadt. Houd je altijd je smartphone in de oplader? Ook als die volledig is opgeladen? Zodra die is opgeladen kun je de smartphone er beter uithalen zodat er geen onnodig stroom wordt verbruikt. Dit is ook van belang bij je laptop of tablet. Zodra je apparaat 100 procent is, kun je het beste de oplader eruit halen. Daarnaast is het ook verstandig om de adapter eruit te halen vanwege brandgevaar.

Laag batterijpercentage

Huh? Een laag batterijpercentage? Dan doe ik mijn smartphone toch gewoon in de oplader? Helaas, dat werkt niet zo. Naast het batterijpercentage van je smartphone die je dagelijks goed in de gaten houdt, heeft de batterij ook een percentage in je telefoon. Bij iPhone kun je dit zien door het volgende te doen:

Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie -> Maximumcapaciteit 

Het percentage dat je daar ziet is de batterijconditie van je telefoon bij aankoop is dit 100 procent. Mocht dit bij jou dus 80 procent zijn dan mis je dus 1/5 batterij capaciteit. Daardoor is een volle batterij geen 100 procent meer maar 80 procent waardoor je telefoon ook sneller leeg gaat. Dit merk je niet op van de ene op de andere dag maar dit gaat geleidelijk. Maar hierdoor moet je wel vaker je telefoon opladen. Het zou dan milieubewust kunnen zijn om de batterij te vervangen zodat je minder stroom verbruikt dit kun je hier doen.

Nieuwe smartphone of device aanschaffen?

Koop jij elke 2 of 3 jaar een nieuwe smartphone of laptop? Dit zorgt voor de meeste schade aan het milieu en is daarom ook niet bepaald milieubewust. Het produceren van apparaten zorgt voor veel vervuiling. In Nederland is de schatting dat er ruim 50 miljoen ICT-apparaten worden afgedankt per jaar. Het is daarom belangrijk om de levensduur van je apparaten zoveel mogelijk te verlengen. Als het gebruik wordt opgerekt van 3 tot 4 jaar naar 5 tot 7 jaar zorgt dit ervoor dat de afvalstromen en uitstoot met 50 procent kan worden teruggedrongen. Waar we het al eerder over hebben gehad in deze blog kan het milieubewust zijn om je batterij of scherm te vervangen voor een langdurig gebruik van je apparaten, zodat we de uitstoot en vervuiling tegengaan.

Denk daarom nog eens na of je wel echt een nieuwe smartphone of laptop nodig hebt? Wellicht dat een nieuwe batterij of scherm ervoor kan zorgen dat je het kan uitstellen

 Meer informatie

In deze blog heb je gelezen hoe milieubewust jij bezig bent. Wij hopen dat je nog een keer nadenkt voor je nieuw apparatuur aanschaft. Mocht je geen genoeg krijgen van onze blogs kun je hier naar ons overzicht gaan. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?