SMARTPHONE SNEL LEEG? ZO LOS JE DAT OP!

werepairall
28 december 2020 3 MIN LEZEN

Het is inmiddels een vaak voorkomend probleem bij smartphonegebruikers. S’ochtends is je batterij nog 100% opgeladen. Een paar uur later moet deze weer aan de netstroom. Niet zo prettig als je net lekker in een serie zit of door je feed aan het scrollen bent. Maar hoe komt het dat jouw smartphone zo snel weer om stroom vraagt? Er zijn twee hoofdredenen waarom je smartphone snel leeg kan lopen.

Waarom is mijn smartphone snel leeg?

Er zijn twee hoofdredenen waarom je smartphone snel leeg kan lopen:

Reden 1: de batterij is oud
Als je een smartphone een aantal jaar in gebruik hebt, wordt de batterijcapaciteit kleiner. Dit heeft te maken met het aantal keren dat je deze hebt opgeladen. De batterij verliest namelijk iedere keer dat jij je toestel oplaadt een klein beetje van zijn capaciteit. Dit betekent dat de batterij niet meer zo krachtig is als toen je jouw smartphone kocht. Erg vervelend! Maar geen paniek, verder in onze blog vertellen we meer over wat je hier aan kan doen.

Reden 2: je bent niet van je smartphone weg te slaan
Zit je de hele dag te appen of door je feed te scrollen? Je smartphone moet dan hard werken, waardoor deze meer energie verbruikt. Vergelijk het met een workout. Dit kost je vele malen meer energie dan wanneer je in het park gaat chillen, toch? Om dezelfde reden gaat je smartphone snel leeg. Dus wil je dat de batterij van jouw smartphone voortaan langer mee gaat? Gun ‘m dan af en toe wat rust!

Tips voor een langere batterijduur

Allemaal leuk en aardig natuurlijk dat je nu weet wie de schuldige van je lege batterij is. Maar uiteraard kan je hier zelf ook iets tegen doen. Benieuwd hoe? Lees onze onderstaande tips.

Tip 1: smartphone batterij vervangen
We hadden het er net al even over: de capaciteit van de batterij neemt na verloop van tijd af, waardoor je smartphone snel leeg loopt. Dit kun je makkelijk oplossen door de batterij te laten vervangen. Maar voordat je dit laat doen, is het slim om naar de capaciteit/vermogen van je batterij te kijken. Dit kan je doen door bij je instellingen naar ‘batterijconditie’ te gaan. Is de batterijcapaciteit van jouw toestel lager dan 85% dan is het advies om deze te laten vervangen. Je hebt daarna een volledig nieuwe batterij en hierdoor is je smartphone qua batterij-inhoud weer als toen je deze nieuw kocht.

Tip 2: manage apps voor een langere batterijduur
Door de instellingen van je smartphone aan te passen kan je er voor zorgen dat apps minder energie verbruiken. Zo kan je het verbruik van apps op de achtergrond (bijvoorbeeld dat je Insta altijd up-to-date is) minimaliseren. Apps doen dan niets zolang jij de app niet opent. Deze instellingen kun je veranderen in het instellingenmenu van je smartphone. Klik op de app waarvan jij denkt dat het een energievreter is en pas de instellingen aan.
Of wil je zeker weten welke app het meeste energie verbruikt? Ook daar kom je in een paar klikken achter. Ga naar het instellingenmenu van je toestel en druk op batterij. Als het goed is komt er nu een overzicht van het verbruik van elke app naar voren. Hiermee kan je precies zien welke apps het meeste energie verbruiken, en waardoor jouw toestel zo snel leeg is!

Tip 3: energiebesparingsmodus inschakelen
De batterij van je smartphone gaat een stuk langer mee als je de energiebesparingsmodus inschakelt. Veel telefoons beschikken op de dag van vandaag over zo’n modus. Weten hoe je deze aan zet? Ga in het instellingenmenu naar batterij. Schuif de knop van energiebesparingsmodus naar rechts. En voila! Natuurlijk brengt dit ook wat nadelen met zich mee: zo zal je mail niet meer automatisch binnenkomen en wordt geen één app meer automatisch ververst, maar… in ruil daarvoor gaat je batterij wel langer mee!
Door deze drie maatregelen zal je zien dat je batterijprobleem verleden tijd is. En mocht je geen zin hebben in het ondernemen van deze maatregelen, zorg dan dat je altijd je powerbank op zak hebt. Kun je alsnog streamen tot je erbij neervalt.

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat je iets hebt gehad hebt aan de tips die we in dit blog met jouw gedeeld hebben. Mocht je toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze reparatiepagina. Of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?