iOS 15 – Dit is wat jij erover moet weten!

iOS 15 is de nieuwste iPhone-update! Wanneer Apple de nieuwe iPhone uitbrengt, betekent dit ook dat er een nieuwe update van het iOS-besturingssysteem klaar staat. Sinds vorige week maandag kun je deze grote update installeren en is je iPhone weer als nieuw. Graag gaan wij met jou langs de belangrijkste vernieuwingen en kun je meteen checken of je telefoon geschikt is voor de nieuwe software.

Maar is mijn telefoon geschikt? Ik hoor het je denken. Er bestaat een grote kans dat jij iOS 15 gewoon op jouw iPhone kan downloaden. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe wij dit zo zeker weten. Dit komt omdat de update al geldt vanaf de iPhone SE en de iPhone 6s.

Facetime is verbeterd

We hebben goed nieuws voor je als je graag videobelt met je Android vrienden. Voorheen moest dit via Whatsapp, Skype, Teams of andere videobel apps. Met iOS 15 is dit allemaal verleden tijd en is het mogelijk om nu eindelijk ook met Android te Facetimen. Of dit ook de meest praktische manier is, weten we niet. Het gaat nu namelijk nog met een omweg, via de browser en een speciaal inlogscherm.

Daarnaast is Facetime ook verbeterd met allerlei nieuwe technische snufjes. Zo heeft Facetime in iOS 15 nu ‘spatial audio’, ofwel ruimtelijke audio. Dit betekent dat het geluid voortaan uit de richting van de spreker komt. Staat je beste vriend dus bijvoorbeeld linksboven in je scherm, dan zal het geluid ook daar vandaan komen en dat ook nog eens van een stuk betere kwaliteit. Dit komt omdat je nu kan kiezen uit ‘Voice Isolation’ of ‘Wide Spectrum’. ‘Wide Spectrum’ laat je alle omgevingsgeluiden horen. Wanneer je wisselt naar ‘Voice Isolation’ hoor je met de nieuwe iOS 15 je stem kristalhelder doorkomen, zonder achtergrondgeluiden. Ideaal als de buren aan het boren zijn.

Met het geluid moet het dus helemaal goedkomen, maar ook het beeld blijft niet achter. FaceTime kan nu worden gebruikt met de portretmodus die je al kent uit de Camera-app. Je gezicht wordt helder en de achtergrond wordt wazig, zodat je je meer op de persoon kunt concentreren. Later dit najaar wordt het ook makkelijker om samen video’s te kijken of audio te beluisteren via FaceTime.

Betere focus dankzij Focus

We kennen het allemaal wel. De hele dag leidt onze telefoon ons af. Bijvoorbeeld wanneer we aan het werk zijn, eigenlijk moeten gaan slapen of nog veel gevaarlijker, in de auto. Hier heeft Apple iets op bedacht. Als je je ergens op moet concentreren of juist de ontspanning op wil zoeken, is het met iOS 15 nu mogelijk je telefoon in deze modus te zetten. Focus zorgt ervoor dat meldingen en apps gefilterd worden. Apple helpt je alvast een handje op weg met vooraf ingestelde varianten als Werk, Slaap, Autorijden en Niet Storen. Zelf is het ook mogelijk een persoonlijke focusmodus in te stellen. Dit is vrij eenvoudig en wijst zichzelf met de stappen die Apple je laat doorlopen. Wanneer bijvoorbeeld de modus ‘Werken’ aanstaat, ben je alleen beschikbaar voor collega’s. Ook kan je speciale beginschermen samenstellen die aansluiten bij de betreffende Focus. Wanneer je dan die modus aanzet zie je alleen de apps en widgets die je op dat moment nodig hebt.

Live Text

Al je losse teksten nu ook zonder al te veel moeite in je telefoon? Hier heeft Apple nu iets op gevonden. Voortaan kan jouw IPhone met iOS 15 foto’s, afbeeldingen en screenshots zelf lezen. Maak bijvoorbeeld een foto van je tekst en kopieer en plak deze vervolgens in je Notities. Dit werkt zowel met getypte tekst als met handgeschreven tekst. Je kan bijvoorbeeld ook een foto maken van een telefoonnummer en deze zal dan vervolgens klikbaar worden zodat je het nummer kunt bellen. Het enige slechte nieuws is dat het helaas nog niet in het Nederlands werkt. Wanneer de nieuwe feature dit wel kan, is nog onbekend.

Dit zijn nog maar een paar van de nieuwe features die Apple aanbiedt via iOS 15. Ben je benieuwd naar de mega lange lijst met alle features? Bekijk deze dan hier.

Laat jouw device
direct fixen!

Je smartphone, laptop of tablet laten repareren? Maak direct een afspraak bij We Repair All in De Meern voor een snelle en zorgvuldige reparatie van je devices! Ook voor zakelijke reparaties staan we voor je klaar. We Repair All komt graag bij jouw bedrijf langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen? We zijn 7 dagen per week te bereiken op 085 401 57 83. Vragen die je via het contactformulier op de website stelt, beantwoorden we doorgaans binnen 24 uur.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?