Waarom een Samsung kopen?

Het zal altijd een strijd blijven tussen Apple en Samsung. In deze blog duiken we specifiek in op het merk Samsung. Waarom zou je een Samsung kopen? Wat zijn de voordelen van een Samsung? Je leest het allemaal in deze blog. 

Begin van Samsung

Om te beginnen gaan we eerst even in de eerste Samsungs zelf duiken, eigenlijk bestaan smartphones nog helemaal niet lang. Als je terug in de tijd gaat is het de afgelopen jaren heel hard gegaan in de ontwikkeling daarvan. De eerste smartphone van Samsung is gelanceerd in 2010. Dit is ook het eerste moment dat de Samsung draaide op Android. Hier komen we later in de blog op terug. De eerste smartphone van Samsung is de Samsung Galaxy S, maar de doorbraak was een jaar later, namelijk door de Galaxy SII. Dit toestel is in de eerste maand tijd een miljoen keer verkocht. Daarnaast is dit toestel drie miljoen keer verkocht wereldwijd in de eerste 55 dagen van beschikbaarheid. Veel mensen dachten toen laat ik een Samsung kopen. Nu inmiddels 2021 is Samsung niet weg te denken uit de smartphone wereld. 

Tegenwoordig kun je bij Samsung alle kanten op, maar hier gaan we later in de blog verder op in.

Android

Android is het besturingssysteem van Samsung, en daar zitten heel wat voordelen aan. Android is namelijk een open source software. Nu zal je je afvragen wat je daaraan hebt. Eigenlijk is dat heel simpel, dit houdt in dat iedereen heel makkelijk apps of updates kan en mag ontwikkelen voor Android. Dit zorgt ervoor dat er altijd nieuwe updates en apps verschijnen voor Samsung. Daarnaast kan je met een Android besturingssysteem makkelijk dingen veranderen naar je eigen smaak, zoals app icoontjes, menu’s en achtergronden. Om dit even te vergelijken met Apple, door de laatste iOS update zijn er meer mogelijkheden voor een iPhone om hem naar eigen wens te maken, lees hier onze blog over de nieuwe iOS 14 update. Echter Samsung heeft hierin wel de eerste stap gezet en is het ook behoorlijk uitgebreid om alles naar eigen wens te maken. 

Denk je nog steeds niet “Laat ik een Samsung kopen?” Lees dan veder

Verschillende prijsklasse

Het voordeel van een Samsung kopen, is dat je er een kan kopen in verschillende prijsklasse van laag tot hoog. Om het even kort uit te leggen, Samsung heeft 3 series namelijk:

  • Samsung Galaxy S serie – Hoog segment toestellen
  • Samsung Galaxy A serie – Middensegment toestellen
  • Samsung Galaxy Instapmodellen S serie – Laag segment toestellen.

Hierdoor is er voor iedereen een bijpassende Samsung, of je nu veel geld te besteden hebt om een smartphone te kopen of weinig. Er valt altijd een smartphone in jouw budget om een samsung te kopen.

Geheugen

Voor Samsung toestellen is het heel makkelijk om het geheugen uit te breiden. Allereerst beschikken alle Samsungs over verschillende opslagmogelijkheden, zoals er al eerder benoemd werd, de S10 serie (Hoog segment toestellen) verschillende varianten van 128GB tot wel zelfs 1TB opslagcapaciteit. 1TB staat gelijk aan ongeveer 200.000 foto’s.

De instapmodellen beschikken over 32GB geheugen dit is meestal voor deze doelgroep voldoende. Het middensegment toestellen beginnen van 64GB of 128GB dit bied genoeg ruimte voor al je apps, foto’s en video’s. Een extra voordeel aan Samsung is dat je zelf de opslagcapaciteit kan uitbreiden met een geheugenkaart mocht je niet genoeg hebben (behalve bij de Note 10)

In vergelijking met Apple is dit een groot voordeel, aangezien je bij Apple afhankelijk bent van de opslagcapaciteit van de iPhone of iPad zelf. Bij de meeste iPhones van tegenwoordig begint dit bij 64GB tot meestal 256GB. Maar bij de Max versies gaat het zelfs tot 512GB.

Zit je geheugen vol? Dan ben je verplicht om je iPhone op te schonen of een abonnement aan te schaffen om je iCloud uit te breiden, dit is vanaf €0,99 voor 50 GB, €2,99 voor 200 GB of €9,99 voor 2 TB. Deze prijzen zijn gebaseerd op een maandabonnement.

 Meer informatie

In deze blog heb je gelezen waarom je een Samsung zou moeten kopen. Hopelijk heb je er wat aan gehad. Mocht je toch op zoek zijn naar meer informatie, neem dan gerust een kijkje op onze reparatiepagina. Of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Laat jouw device
direct fixen!

Je smartphone, laptop of tablet laten repareren? Maak direct een afspraak bij We Repair All in De Meern voor een snelle en zorgvuldige reparatie van je devices! Ook voor zakelijke reparaties staan we voor je klaar. We Repair All komt graag bij jouw bedrijf langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen? We zijn 7 dagen per week te bereiken op 085 401 57 83. Vragen die je via het contactformulier op de website stelt, beantwoorden we doorgaans binnen 24 uur.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?