Apple Watch 7 vs. Apple Watch SE

Het is een lastige keuze: kiezen tussen de Apple Watch 7 en de Apple Watch SE. Welke past er nou beter bij jou? Ze lijken misschien op elkaar, maar er is een groot verschil in prijs. Mocht jij ook nog twijfelen waar jij precies naar zoekt? In dit artikel zetten we de verschillen tussen beiden modellen voor jou op een rij.

De nieuwste Apple Watches zijn de Series 7 en de SE. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit en hebben ook een hoop overeenkomsten. Er zijn een paar belangrijke verschillen om op te focussen: accuduur en chip, het design, het soort scherm en de gezondheidsfuncties. Op elk van deze vlakken gaan we vergelijken waar de grootste verschillen liggen tussen de beiden watches.

De accuduur en chip van de Apple Watches

Als je kijkt naar de accuduur houden beiden horloges 18 uur vol op één lading. Wel zit de accu van Series 7 een stuk eerder vol dan die van de SE Watch. Mocht je dus snel weg moeten en nog even snel je Apple Watch willen opladen, kies dan voor de Series 7. Deze laadt namelijk 33 procent sneller op. Binnen 45 minuten staat je horloge weer op 80 procent accucapiciteit.

De Series 7 is ook in het bezit van een iets betere chip. Hier zit namelijk de S7-chip in en deze is 20 procent krachtiger dan de chip in de SE Watch. Dit houdt in dat apps sneller opstarten. Als je dus veel gebruik maakt van apps op je Apple Watch kan dit voor jou een belangrijk verschil zijn. Echter zal voor veel mensen de chip in de SE Watch gewoon genoeg zijn.

Het design van je Apple Watch

Beiden modellen lijken op elkaar. Wel heeft de Series 7 een iets rondere behuizing dan de SE Watch. Verder zijn er verschillen in kleuren. Wil je liever wat meer neutrale kleuren, zoals spacegrijs en zilver: kies dan voor de Apple Watch SE. Wil je liever wat meer uitgesprokene kleuren, zoals blauw en rood: kies dan voor de Apple Watch Series 7. Beiden modellen zijn te verkrijgen in twee groottes. Die van Series 7 zijn net iets groter dan die van de Apple Watch SE. Het gaat maar om 1 millimeter verschil.

Laat je dus niet in de war brengen door het verschil in schermgrootte. Eigenlijk is er niet veel verschil tussen de horloges. Dat komt omdat de schermranden van de Series 7 veel smaller zijn. Hierdoor bestaat bijna de gehele voorkant uit een actief gebruikt beeldscherm en heeft de Apple Watch SE vrij dikke randen.

De schermsoort van je Apple Watch

Een groot verschil tussen de Apple Watch SE en de Apple Watch Series 7 is dat de Series 7 een always-on-scherm heeft. Dit betekent dat je hier dus niet op hoeft te tikken om bijvoorbeeld te checken wat de tijd is of bij het gebruik van een app tijdens het sporten of koken. Daarnaast heeft het scherm van de Series 7 minder kans op barsten. Het scherm is namelijk zo’n 50 procent dikker dan die van de SE Watch.

De gezondheidsfuncties van je Apple Watch

Ook op het gebied van gezondheid heeft de Apple Watch Series 7 er een aantal extra functies bijgekregen. De ECG-app is nu medisch gekeurd en kan in 30 seconden tekenen van bijvoorbeeld atriumfibrilleren detecteren. Met de ECG kun je een elektrocardiogram of hartfilmpje maken en het zuurstofgehalte in je bloed meten. De saturatiemeter heeft deze goedkeuring niet en is daarom meer geschikt voor algemene fitness- en wellnessdoeleinden. Deze functie kan ook worden gebruikt terwijl je slaapt.

Conclusie

Zo ver liggen de Apple Watch Series 7 en de Apple Watch SE dus niet uit elkaar. Als je opzoek bent naar een groter scherm dat altijd aan staat, sneller een volle accu en wil je liever een horloge met meer kleur? Ga dan voor de Apple Watch Series 7. Hecht je hier net wat minder waarde aan dan heb je voor een kleinere prijs ook de goedwerkende Apple Watch SE. Dit model meet ook je hartslag en calorieën en je kan er je apps en notificaties op kijken zoals je gewend bent. De meeste mensen zullen alle extra mogelijkheden van de Apple Watch Series 7 namelijk niet eens missen.

Laat jouw device
direct fixen!

Je smartphone, laptop of tablet laten repareren? Maak direct een afspraak bij We Repair All in Woerden voor een snelle en zorgvuldige reparatie van je devices! Ook voor zakelijke reparaties staan we voor je klaar. We Repair All komt graag bij jouw bedrijf langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen? We zijn 7 dagen per week te bereiken op
0348 – 342 187. Vragen die je via het contactformulier op de website stelt, beantwoorden we doorgaans binnen 24 uur.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?