Batterijcapaciteit: wat is het precies en hoe hou je deze hoog?

Wanneer je je iPhone net nieuw aanschaft, gaat de batterij vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met gemak mee. Het is logisch dat na langere tijd gebruiken van je telefoon de batterijcapaciteit op den duur minder wordt. Hoe werkt dit en wat kan je hiertegen doen?

Wat is de batterijcapaciteit?

De batterijcapaciteit betekent eigenlijk hoe lang de iPhone het volhoudt na het opladen. Dit loopt van 0% tot 100%. Een nieuwe iPhone heeft een capaciteit van 100%. Als de batterijcapaciteit afneemt, betekent dat ook dat het vermogen om maximale prestaties te leveren afneemt. Nu lijkt het misschien logisch dat een batterij met 100% capaciteit gelijk staat aan een nieuwe batterij, maar zo werkt dat niet helemaal. Elke iPhone met een batterijcapaciteit van 80% of meer is in optimale conditie.

Apple levert batterijen met overcapaciteit. Zit jouw batterij op 100% capaciteit, dan gebruikt hij niet al zijn potentiële vermogen. Zolang het percentage op 80% zit, is er niks aan de had. Je iPhone functioneert dan gewoon nog steeds zonder prestatieverlies.

Batterijcapaciteit refurbished iPhones

Veel refurbished iPhones hebben een minimale batterijcapaciteit van 80%, zodat de telefoon als nieuw functioneert. Bij Uphones.nl wordt er een batterijcapaciteit van minstens 85% gegarandeerd. Dit betekent dat de iPhone zal werken en presteren als een nieuwe telefoon. Bovendien biedt Uphones.nl ook nog eens 2 jaar garantie, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je met een slechte batterij zit.

Wat vermindert de capaciteit?

Nu vraag je je misschien af: maar hoe komt het dan dat mij batterijcapaciteit naar beneden gaat? Wanneer je je iPhone langere tijd hebt en je hebt deze veelvuldig opgeladen, kan het zijn dat je iPhone capaciteit afneemt. Ook raden wij af om je telefoon in de volle zon te leggen deze zomer, want dat kan ervoor zorgen dat de capaciteit vermindert.

Zoek batterijconditie op je iPhone

Met jouw iPhone heb je de mogelijkheid om jouw batterijconditie op te zoeken. Hier wordt allerlei informatie met betrekking tot de iPhone-accu getoond. Er wordt gekeken naar de maximumcapaciteit van je batterij en de piekprestaties. Dit geeft meer inzicht in de conditie van je batterij, hoe je iPhone presteert en of je batterij vervangen moet worden. Check dit dus snel om te zien hoe het met jou batterij staat.

Ga naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie.

Hoe gaat je batterij langer mee?

Het kan zijn dat je na een tijdje merkt dat je batterij nog maar een halve dag meegaat in plaats van een hele. Wat doe je dan?

  • Sluit apps die op de achtergrond verversen. Zet vooral de apps uit die je weinig gebruikt, vaak gebruiken deze namelijk zonder dat je het doorhebt veel batterij.
  • Dit geldt ook voor het sluiten van actieve apps. Wanneer je app hebt gebruikt en teruggaat naar de homepagina draait deze op de achtergrond nog door. Vergeet deze na gebruik niet af te sluiten om wat langer van je batterij te genieten.
  • Zorg dat je iPhone altijd geüpdatet is naar de laatste IOS-versie. Dit zorgt ervoor dat de telefoon en dus ook de batterij optimaal presteert.
  • Als je merk dat je batterij binnen no time leegloopt, kan het helpen om de energiebesparingsmodus aan te zetten.

Heb je nou echt het idee dat jouw batterij niet meer te redden valt. Dan is het tijd om deze te vervangen! Heb je gezien dat jouw batterijconditie onder de 80% is, dan is dit sowieso een goed idee. Bij We Repair All is het vervangen van je iPhone batterij zo gebeurd en zal het lijken alsof je telefoon weer als nieuw is.

Laat jouw device
direct fixen!

Je smartphone, laptop of tablet laten repareren? Maak direct een afspraak bij We Repair All in De Meern voor een snelle en zorgvuldige reparatie van je devices! Ook voor zakelijke reparaties staan we voor je klaar. We Repair All komt graag bij jouw bedrijf langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen? We zijn 7 dagen per week te bereiken op 085 401 57 83. Vragen die je via het contactformulier op de website stelt, beantwoorden we doorgaans binnen 24 uur.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je helpen?