Telefoon oververhit! Wat nu?

Het is 11 uur s’ochtends: tijd om naar het strand te gaan met je vrienden of ouders, we kampen afgelopen week met een hittegolf. Je bent goed voorbereid, telefoon mee, oplader mee en je oplaadbare accu. Inmiddels is je telefoon accu 87% voordat je in de auto stapt. Onderweg stuur je nog wat appjes en luister je naar muziek. Aangekomen op het strand, zoek je een lekker plekje uit. Daar worden alle spullen gedropt, vervolgens leg je de telefoon op je handdoek en ga je lekker voetballen. Na een tijdje voetballen kom je terug, pakt je telefoon. Je merkt op dat je telefoon wel erg heet is door de felle zon. Dit betekent oververhit, wat nu?

Er zijn meerdere mogelijkheden om te voorkomen dat je telefoon oververhit raakt. In deze blog kun je lezen hoe je het de volgende keer gaat voorkomen of goed mee om kan gaan, er zijn namelijk nogal wat misverstanden betreft je telefoon die oververhit is. Je telefoon functioneert het beste bij gebruik van 0 tot 35 graden. Mocht de temperatuur erboven of onder komen kan dit voor problemen zorgen, zoals het opladen van de telefoon kan vertragen of stoppen. Het beeldscherm wordt gedimd, de flitser van de camera kan worden uitgeschakeld. Als laatst wordt je telefoon langzamer bij gebruik van intensive apps.

Oververhitting voorkomen?

• Tip 1: Leg je telefoon in de schaduw Zoals we het al eerder over hebben gehad, door je telefoon in de felle zon te leggen raakt je telefoon oververhit. Dit komt door het zwarte scherm van je telefoon die vangt direct veel warmte op. Probeer daarom op warme dagen je telefoon in de schaduw te leggen.

• Tip 2: Schakel intensieve apps uit Bij gebruik van intensieve apps, zoals uitgebreide games, kan de processor vrij warm worden. Schakel dus de intensieve apps uit. Gebruik je geen wifi? Of geen bluetooth? Schakel het uit.

• Tip 3: Verwijder je telefoonhoesje Dit klinkt misschien vreemd omdat je een hoesje doorgaans gebruikt om je telefoon te beschermen. Het voordeel van je telefoon hoesje verwijderen is dat je telefoon dan beter zijn hitte kan kwijtraken.

• Tip 4: Laat je telefoon niet in de auto Als de temperatuur buitengewoon hoog is, kan de temperatuur behoorlijk stijgen in een auto. Is het buiten 35C, dan wordt het in de auto al snel binnen een paar minuten 50C. Niet fijn voor je hond maar ook niet fijn voor je telefoon.

• Tip 5: Schakel je telefoon uit. Als laatste tip, mocht je de telefoon helemaal niet gebruiken zet dan vliegtuigmodus aan of zet je telefoon even helemaal uit, hierdoor ontzie je de accu van het harde werken en geef je de telefoon optimaal rust.

Misverstanden betreft oververhitting

Het is niet verstandig om je telefoon te laten afkoelen door hem in de koelkast te leggen of in de koelbox met koelelementen. Dit komt omdat de grote temperatuur verschillen niet goed zijn voor je telefoon, vanwege de hitte kan de batterij zich uitzetten waardoor er spanning op het scherm komt. Hierdoor kan het voorkomen dat het beeldscherm gaat barsten.

Mocht je een melding krijgen op je telefoon zorg dan dat je bovenstaande tips gebruikt om zo snel mogelijk je telefoon te laten afkoelen. Om op die manier te voorkomen dat je telefoon oververhit raakt.

Meer informatie

Uiteraard hoop ik dat je iets hebt gehad hebt aan de tips die we in dit blog met jouw gedeeld hebben. Mocht je toch op zoek zijn naar meer informatie neem dan gerust een kijkje op onze reparatiepagina. Of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Laat jouw device
direct fixen!

Je smartphone, laptop of tablet laten repareren? Maak direct een afspraak bij We Repair All in De Meern voor een snelle en zorgvuldige reparatie van je devices! Ook voor zakelijke reparaties staan we voor je klaar. We Repair All komt graag bij jouw bedrijf langs om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heb je vragen? We zijn 7 dagen per week te bereiken op 085 401 57 83. Vragen die je via het contactformulier op de website stelt, beantwoorden we doorgaans binnen 24 uur.